Notícies

Darreres novetats d'Arena Restaurant

14 Novembre: Nit Especial Bolets

Arena Restaurant » Noticias » 14 Novembre: Nit Especial Bolets

Anar a buscar bolets a la muntanya és una activitat tradicional i molt nostra. A la cuina d’aquí, especialment als restaurants de Tarragona, els bolets s’utilitzen tant frescs com secs, per acompanyar tot tipus de guisats, carns, arrossos, pastes, peixos, etc.

Des de fa un temps, el món dels bolets s’ha tornat a posar de moda als sectors culinaris més gourmets.

Aquest mes de novembre, en el marc del nostre calendari de nits sorpresa, us proposem una vetllada entorn als bolets que ben segur us encantarà.

Per a saber una mica més sobre les principals varietats que podreu degustar al nostre menú especial, segueix llegint!

 

Els bolets, un aliment sa i per gourmets

Tots els bolets estan compostos principalment d’aigua, fibra i minerals. No tenen gens de greix i pocs hidrats de carboni. Curiosament els bolets es poden incloure al grup de verdures i hortalisses, dels quals es recomana un consum diari. Són beneficioses pel seu contingut en fòsfor i iode, necessari per la formació d’ossos i dents, així com l’ergosterol, un compost que es transforma en vitamina D, que afavoreix una correcta absorció del calci.

Al assecar-se, tots els components, sabors i aromes es concentren, fent-se més intensos. Això fa que algunes varietats de bolets secs siguin especialment apreciats a les cuines dels millors restaurants, donada la quantitat d’aromes i matisos extraordinaris i únics que són capaços d’aportar a qualsevol plat.

A la Nit Sorpresa d’aquest dijous 14 de novembre podreu degustar una gran varietat de bolets al menú que hem preparat especialment per a l’ocasió. Ara veurem les característiques i curiositats de tres d’aquests:

 

Cep

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El Cep (Boletus aereus) arribà a la nostra cuina fa relativament poc temps. Es molt apreciat en gastronomia mediterrània. Es troba als boscos més aviat secs, creixent a l’estiu i la tardor. És bombat i punxegut, amb un barret envellutat, de color sèpia i bronzejat. És un bolet que pot arribar a mesurar els increïbles 30 cm d’alçada.

Desprèn un agradable perfum a bosc. La seva carn és blanca, suau i te un lleuger sabor a avellana. Es poden menjar crus, a la brasa o en pols, y són excel•lents per a preparar salses de sabor envellutat i subtil.

Rovelló

imagen robelló

És un bolets que es troba als boscos de pins a la tardor. Té un barret molt carnós i ampli, en format d’embut quant és gran i còncau quant és petit. És de color taronja-vermellós i, ocasionalment, amb algunes taques verdes. El seu peu està buit per dins.

Té un sabor intens i poc amarg al final, amb una carn melosa. Els rovellons a la brasa , amb un toc d’all, julivert i oli a discreció, són una delícia fàcil de preparar.

 

 

Camagroc

imagen camagroc 2

El camagroc es un bolet comestible de forma atrompetada com indica el seu nom. Es caracteritza pel seu barret taronja brunenc de 3 a 6 centímetres de diàmetre i un peu groguenc ataronjat, buit a l’interior. És un bolet molt delicat, finíssim i amb poca carn, però molt exquisida. El sabor que aporta als plats és dolç i afruitat. Aquest és un dels bolets més fàcils d’assecar per a poder incloure’l tal qual als guisats, tant sencer com picat. Al tractar-se d’un bolet abundant, és possible fer farina i utilitzar-la com una espècie per a aromatitzar i enriquir els plats.

* * *

Aquests i d’altres bolets són els que podràs degustar al nostre menú especial:

CELLER

No et perdis la nit sorpresa entorn al món dels bolets aquest dijous 14 de novembre a partir de les 21h00, per només 29€ IVA inclòs. T’esperem!

 

Tornar a les notícies

Certificats

Treballa amb nosaltres