Notícies

Darreres novetats d'Arena Restaurant

Les fruites d’estiu, font de salut

Arena Restaurant » Noticias » Les fruites d’estiu, font de salut

Tots hem sentit en nombroses ocasions la importància de tenir una dieta equilibrada amb una ingesta important de fruites i verdures. A l’estiu, precisament, les fruites venen molt de gust i són molt saludables doncs contenen una elevada proporció d’aigua que ens permet hidratar-nos als mesos de més calor. Les fruites són una font de vitamines, minerals, fibra i hidrats de carboni. A més a més, com que la majoria de la fruita la cosumim crua, així evitem que es perdin les vitamines en el procés de cocció. Si vols aprofitar tots els beneficis de la fruita, estigues atent a la següent selecció de fruites d’estiu, totes t’aportaran beneficis.

 

fruta

 

Fruites de temporada

Moltes de les fruites de la temporada d’estiu tenen com a característica el fet que tenen força contingut en aigua i que, a més a més, acostumen a tenir colors molt vius. La coloració de la fruita és un detall important ja que aquests pigments ens indiquen que l’aliment té un alt contingut en antioxidants.

 

Fruites amb poder antisèptic

Cadascuna de les famílies de fruites que floreixen a l’estiu tenen característiques i beneficis propis. Un dels més remarcables és el poder antisèptic que tenen algunes fruites, cosa  per la qual són indicades per tractar algunes afeccions com la infecció d’orina. Entre els fruits que tenen aquesta característica trobem totes les fruites silvestres que floreixen a principis d’estiu com poden ser la móra, la grosella o els gerds. Aquestes fruites  a més, contenen un alt nivell tant de potassi com de Vitamina C

 

Fruites per preparar la pell pel sol

Si el que busquem són aliments que ens ajudin a preparar la pell pels rajos del sol de l’estiu, podem confiar en les nectarines y els prèssecs. Les dues són fruites molt populars a l’època de calor i són molt recomanables perquè tenen elevats nivells de carotens o, el que és el mateix, un tipus de pro-vitamina A, que ens ajuda a fabricar melanina, una substància que ens protegeix del sol. A més a més, aquestes fruites també són riques en potasi i en vitamina C.

Un altre de les fruites d’estiu que són molt populars i que es poden trobar fins al mes de setembre són els albercocs. Al igual que el grup de fruites del paràgraf anterior, els albercocs també contenen un alt nivell en carotenoides, i per tant, ens ajuden a protegir la pell.

 

fruta2

Poder antioxidant

Totes aquelles fruites d’estiu que es caracteritzem per tenir una coloració vermellosa són fruites que són riques en elements antioxidants, és el cas de les cireres que, si bé aparaixen a principis d’estiu, s’acaben abans de que ho faci l’estació. Un altra de les fruites conegudes pel seu alt poder antioxidant són les prunes, especialment les vermelles, que tenen antocianines, un element amb gran poder antioxidant. Finalment, un altra de les fruites que es rica en antioxidant però que no arriba fins al final de l’estiu és la figa-flor, una fruita que també té un alt contingut en fibra.

I ja per finalitzar aquest recorregut sobre els beneficis que les fruites d’estiu aporten a la nostra salud no ens podiem deixar dues de les fruites més exitoses i refrescants per l’estiu: la síndria i el meló.  Són especialment  riques en aigua i totes dues contenen antioxidants. Sigui quina sigui la teva fruita d’estiu, gaudeix-la a casa o demana-la com a postres a l’Arena Restaurant!.

 

 

 

Tornar a les notícies

Certificats

Treballa amb nosaltres